Chagnaz Fränkel

Wie is Chagnaz Fränkel?

Geboortedatum, -plaats, -land: 21 november 1994 te Paramaribo, Suriname

Vader: Hedwich Fränkel

Moeder: Grace Graanoogst

Broer/Zus: Sharon, Virgil, Juri en Shaun

Opleiding/Beroep: VWO

Relatie: Ja

 

 

Waaraan besteed jij je vrije tijd?

Sporten, en het liefs speel ik volleybal.

 

Wat is het eerste dat mensen opvalt aan jou? (los van je uiterlijk)

Mijn sportief lichaam

 

Wat zijn je 3 beste vaardigheden/talenten?

  • Doorzetter. Ik zet altijd door no matter what the situation is. Ik geef nooit op en ik ga altijd voor het beste.
  • Creatief. Ik ben heel handig met crafts maken, Tekenen, iets een eigen flair geven.
  • Goede sporter. Los van volleybal doe ik ook heel graag een andere type sport. Ik vind het altijd leuk om meerdere sporten te leren en ook te kunnen.
  • Teamplayer. Ik kan heel goed in een teamverband bezig zijn. Niet alleen op het volleybal veld kan ik dat, maar ook op alle andere gebieden.

 

Hoe zouden je vrienden je beschrijven in 4 woorden?

Vriendelijk, spontaan, betrouwbaar, multi inzetbaar

 

Noem 3 dingen waar je het meest dankbaar voor bent.

  • Mijn familie. Ik ben heel dankbaar voor mijn familie, omdat wij als familie heel erg close zijn met elkaar. We zijn vaker bij elkaar en doen vaker dingen als familie. Niet een ieder heeft dat, dus ik ben er heel dankbaar om
  • Alle dagen in mijn leven. Ik zeg alle dagen omdat ik van alle dagen als het nou een goede of een slechte dag was iets heb mogen leren. Al die goede en slechte dagen hebben gemaakt dat ik ben wie ik nu ben.
  • de inspiratie van mijn partner. Dat mijn partner mij inspireert om bepaalde dingen te doen die ik eigenlijk wil, maar om twijfel vind ik een hele belangrijke eigenschap. Die extra push om voor een bepaald doel te gaan door hem geeft altijd een positief en zelfverzekerd gevoel. Hij is ook een van de redenen geweest waarom ik mee doe aan Miss Tropical Beauties Suriname, waarvan ik helemaal geen spijt heb.

 

Wat is je grootste passie?

Volleyballen, het is mijn sport en ook mijn passie. Het is iets dat ik vaker doe en dat ik vaker wil doen. Ik doe al jaren aan de sport en het brengt mij tot rust.

 

Wat zijn je ambities?

  • Korte termijn: qualificeren op el Salvador om naar de 4e ronde beach volleyball qualifiers te gaan in Mexico
  • Lange termijn: mezelf verder ontwikkelen en voorzien zijn van een HBO diploma, ook zie ik mezelf een goede baan hebben en een mooi gezien. Volleybal trainer en coach van de jeugd selectie

 

Omschrijf Suriname in maximaal 5 zinnen.

Op het Westelijk halfrond is Suriname het enige land met een houten basiliek en het enige land op de wereld waarbij 90% van het land bedekt is met oerwoud. Suriname is een van de weinige Nederlands sprekende landen en Suriname staat in de top 5 van de wereld met de leukste en gezelligste oud op nieuw. Suriname is uniek!

 

Wat maakt jou de perfecte Miss Tropical Beauties Suriname?

Ik geloof dat ik de perfecte Miss Tropical Beauties Suriname ben, omdat ik geloof dat niet alleen de uiterlijke schoonheid, maar de innerlijke schoonheid heel belangrijk is en ik weet, vind en geloof dat mijn innerlijke kwaliteiten, mijn vriendelijkheid, creativiteit, doorzettingsvermogen, liefdadigheid een grotere rol zullen spelen in mijn miss bestaan dan wat mijn uiterlijke kan bieden.

 


Mijn platform is (& waarom):

Sport in Suriname op een hoger niveau brengen en meerdere takken van sport tot aanzien brengen. Er wordt Suriname niet voldoende geïnvesteerd in de sport wereld en ik kan ervan meepraten. Er zit zoveel talent in Suriname wat sport betreft, maar het komt niet aan het licht. Ik vind dat Suriname het veel ver kan schoppen wat internationale toernooitjes en kwalificaties betreft, maar omdat er niet voldoende erin wordt geïnvesteerd behalen we niet altijd de titels die bereikt willen worden. Dat Suriname het ver kan schoppen is al bewezen met enkele gouden medailles die zijn behaald op de olympische spelen. Het is gewoon motivatie en de wil om de sporters zover te krijgen

 

Wat is je boodschap aan Suriname in maximaal 2 zinnen?

Love yourself, als je jezelf geen liefde geeft, ga je het ook niet aan anderen kunnen geven. Jij weet wat voor liefde je aan jezelf geeft en wat voor liefde jij verdient en zodoende zal je dat ook voor een ander willen en geven.