Charelle Tjon A Loi

Wie is Charelle Tjon A Loi?

Geboortedatum, -plaats en land: 03 december 1989 in Paramaribo, Suriname

Vader: Glenn

Moeder: Amita

Broer/ Zus: 2 broers en 1 zus.

Opleiding/ beroep: Bedrijfseconomie student aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en in mijn dagelijks leven bekleed ik een ondersteunende rol in een familiebedrijf op het gebied van de Marketing, wat zeer goed aansluit bij mijn opleiding.

Relatie: Nee.

Waaraan besteed jij je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik heel vaak met mijn familie bezig. I am a real family person! Mijn familie houdt van eten, dus ik doe dat ook heel graag en geniet er bovendien van om in de keuken te staan. Roti rollen is my favorite! De doksa maakt mijn moeder klaar.


Wat is het eerste dat mensen opvalt aan jou? (los van je uiterlijk)

Mijn zachtaardig karakter en ik heb altijd een glimlach op.


Wat zijn je 3 beste vaardigheden/talenten?

  1. Sterke verantwoordelijkheidsgevoel en loyaliteit naar mijn omgeving. Ik sta volgens vrienden en familie altijd klaar om een helpende hand te bieden. Wanneer er feestjes georganiseerd worden, zit ik vaak genoeg in de orga. Daarnaast heb ik familieleden die wat extra hulp nodig hebben vanwege hun situatie en schroom ik niet om elk weekend boodschappen voor ze te halen of ze uit wandelen te brengen.
  2. Mensen op hun gemak stellen door mijn down-to-earth Hoe ongemakkelijk of gênant hun situatie ook is (in hun ogen), speel ik het gek genoeg altijd klaar om er normaal over te praten en als het me gevraagd wordt, gelijk ook een oplossing voor te bedenken.
  3. Gevoel voor Latijns Amerikaanse muziek. Ik dans daar ook heel graag op. Het is me met de paplepel ingegoten. Volgens mijn ouders hebben zij mij sedert mijn eerste levensjaar laten meeluisteren naar zangers als Beto Barbosa, Leandro e Leonardo en Juan Luis Guerra. Als klein meisje van drie had ik veel bewondering voor Juan Luis Guerra en tot nu toe. Vanaf mijn achtste werd ik actief in de dans door samen met mijn jongere broer salsa en merenguelessen te volgen in Ons Erf. Nadien heb ik het laten liggen en heel kort aan andere sporten gedaan, waar ik het niet lang heb volgehouden. Maar, dansen verwaarloosde ik nooit! Ik deed dat op feestjes en oefende vaak in mijn kamer. Zo nu en dan volgde ik cursussen en workshops bij dansscholen, waarbij ik het langst (twee jaar) ben gebleven bij dansschool Azucar. Voor mijn vertier ga ik vaak dansen op latin evenementen. Ik heb vorig jaar geparticipeerd aan de International Zouk Flashmob en ben ook in het filmpje op Youtube te zien in de groep die Suriname vertegenwoordigt.

 

Hoe zouden je vrienden je beschrijven in 4 woorden?

  1. Lief
  2. Dromerig (lees: met mijn gedachten afwezig)
  3. Bezige-bij
  4. Humoristisch-lachbekje


Noem 3 dingen op waar je het meest dankbaar voor bent

  1. Het prachtig en veelzijdig land, waar ik de eer heb om in te wonen, is voor mij heaven on earth.
  2. Mijn inspirerende ouders die mij hebben grootgebracht in een omgeving waarin ik elke dag eraan herinnerd word dat hard en eerlijk werken zeker wordt beloond.
  3. De tegenslagen in mijn leven. Elke teleurstelling heeft me sterker en trotser gemaakt op de persoon die ik vandaag aan de dag ben. En terecht kan ik zeggen dat ik een reden heb waarom ik zoveel smile en dat is: Ik ben een overwinnaar.


Wat is je grootste passie?

Mijn passie is kunst. Na een drukke studie- en werkweek gehad te hebben, voel ik me het prettigst als ik me kan terugtrekken en bezig kan zijn met kunstzinnige en aparte sieraden ontwerpen en vervaardigen. Ik werk het meest met steentjes en schelpjes uit de natuur. Water trekt me over het algemeen aan en brengt me tot rust. Dus mijn stijl heeft veel weg van het leven in de zee.


Wat zijn je ambities?

Korte termijn: Mijn Universiteits-studie binnen enkele maanden afronden en mijn Celpe-Bras certificaat behalen.

Lange termijn: Over een jaar mijn vervolgstudie doen in Brasilia en bij terugkomst mijn familiebedrijf als zelfstandige ondernemer helpen besturen. Ook werk ik eraan om in de toekomst, naast mijn baan, mijn eigen atelier te openen.


Omschrijf Suriname in maximaal 5 zinnen.

Suriname beschrijf ik als verscheidenheid in harmonie. De natuur is daar een geweldig voorbeeld van. Onze geweldige biodiversiteit, waar iedereen de tijd voor zou moeten uittrekken om die te leren kennen. De variërende landschapstypen en dierenrijk van Noord naar Zuid Suriname zijn een must-see voor een ieder (Surinamers niet uitgesloten). In de kuststrook komen beschermde diersoorten voor als de Rode Ibis, de lederen zeeschildpad (Aitkanti) en de zoetwaterdolfijnen (Profosu). Suriname is verder ook een interessante studieplaats voor biologen. In 2005 behaalde Suriname het CNN nieuws met het ontdekken van 25 nieuwe diersoorten in het Nassau en Lelygebergte.

 

Wat maakt jou de perfecte Miss Tropical Beauties Suriname?

Ik zie mezelf als de juiste Miss Tropical Beauties Suriname, omdat ik een perfecte weerspiegeling ben van de moderne Surinaamse vrouw: Een combinatie van haar zorgzaamheid en ambitie met haar aparte tropische schoonheid. Verder vind ik het belangrijk dat de jeugd een goed rolmodel heeft om naar op te kijken. Met dit geboden podium krijg ik de kans om jonge mensen, die nog niet zelfverzekerd in hun schoenen staan, in de juiste sporen te leiden en eerlijk te tonen wat schoonheid inhoud: onder alle omstandigheden jezelf zijn met een hart van goud.

 

Mijn platvorm is (en waarom)?

Mijn platvorm is awareness bieden aan kinderen om die van jongs af aan zelfbewust te maken van hun talenten en zodoende meehelpen een hobby te ontwikkelen. Ik vind vroegtijdig een hobby ontwikkelen belangrijk, omdat een persoon van kleins af invulling moet kunnen geven aan zijn/haar leven. In kwetsbare periodes, als de puberteit, waar jeugdigen te kampen hebben met peer pressure, vind ik het meer dan nodig dat zij in die levensfase al een vaardigheid hebben ontwikkeld en daarmee een bezigheid voor zichzelf creëren. Dit zorgt naar mijn zienswijze ervoor dat ze minder snel geneigd zijn te ontsporen. Een pluspunt is dat zij op volwassen leeftijd ook iets hebben om in uit te blinken en daar trots op kunnen zijn. Your life makes sense, so spend your time wisely!

 

Wat is je boodschap aan Suriname in maximaal 2 zinnen?

Aan Suriname wil ik zeggen, weest te allen tijde positief en open minded. Dan komen we veel verder dan we al zijn.