Daryola Brandon

Wie is Daryola Brandon?

Geboortedatum, -plaats, -land; 06/12/1995 te Paramaribo, Suriname

Vader: Vernon Brandon

Moeder: Peggy Faerber

Broer/Zus: 3 broertjes en 4 zusjes

Opleiding/Beroep: ADEK-FTeW, Agrarische Productie

Relatie: Ja

 

Waaraan besteed jij je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig te lezen, planten en naar series te kijken. Daarnaast breng ik heel veel tijd door buiten de stad en doe ik heel graag sociaal werk.

 

Wat is het eerste dat mensen opvalt aan jou? (los van je uiterlijk)

Dat ik erg spraakzaam en open ben.

 

Wat zijn je 3 beste vaardigheden/talenten?

Doorzetten, ik ga ongeacht de tegenslagen door en maak af waarmee ik begonnen ben.

Praten, ik ben een vlotte prater en kan me mening in de meeste gevallen goed verwoorden en kan informatie en kennis heel goed overdragen.

Leiding geven, ik ben vaak genoeg de trekker in de groep en kan dingen gedaan krijgen, vanwege het feit dat ik een heel goede teamplayer ben.

 

Hoe zouden je vrienden je beschrijven in 4 woorden?

Zorgzaam, gezellig, avonturistisch  en natuurlijk super gezellig!

 

Noem 3 dingen waar je het meest dankbaar voor bent.

Mijn familie. Ik ben dankbaar voor alles dat ze gedaan hebben en nog steeds voor me doen en de bijdrage die ze elk leveren aan de vorming van mijn persoonlijkheid op welke manier dan ook.

Mijn opvoeding. Ik ben niet alleen dankbaar, maar ook heel erg trots op de strakke opvoeding die ik gehad heb. Als kind keek ik zelden naar televisie, maar was ik heel veel buiten, aan het klimmen in bomen, spelen met neven en nichten en kattekwaad uithalen en moedertje aan het spelen voor alle kleintjes.

Mijn ervaring met het Youth Ambassadors Program of the Caribbean, waaraan ik in 2013 in de Verenigde Staten van Amerika mocht deelnemen. Ik heb heel veel geweldige vrienden gemaakt die verspreid zijn over het Caraibisch gebied en Amerika. Ik heb nieuwe plekken gezien en een nieuwe cultuur kunnen beleven en heel wat skills bijgeleerd. Het was gewoon een geweldige ervaring!

 

Wat is je grootste passie?

De natuur! Ik ben heel graag buiten. Ik houd van zonsondergang, bloemen, bomen, het fluiten van vogels, de sterren en water. In de natuur ben ik het gelukkigst. Varen, hengelen, planten noem maar op. Ik vind het allemaal reuze gezellig. Als ik een minder leuke dag heb,  zit ik het liefst langs het water en kan ik er uren naar staren. Het herinnert me eraan hoe klein ik ben in het universum en hoe klein mijn probleem is, maar hoe significant ik als mens ben. Het maakt me in een keer positiever en gelukkiger.

 

 

Wat zijn je ambities?

Korte termijn: Miss Tropical Beauty Suriname 2016 worden of course, vloeiend Portugees spreken en afstuderen.

Lange termijn: Een Master of Science op de kop tikken, mijn eigen bedrijf hebben en een wereldreis maken naar voornamelijk Fiji, Mexico voor hun hidden beach, Brazilie voor hun cultuur en het bezichtigen van de Iguazu falls op de grens van Brazilie en Argentinie, Bali, Hawaii, Italie (Venice & Rome), Australie en Egypt .

 

Omschrijf Suriname in maximaal 5 zinnen.

Het is het kleinste land en het enige Nederlands talig land in Zuid-Amerika. Het is ongerept en puur met een tropisch regenbos dat meer dan de helft van het land beslaat, een hoofdstad met geweldige historische gebouwen en erg vruchtbare gronden. Heeft een rijke keuken en een vriendelijke en vreedzame multiculturele samenleving wat allemaal voor de gezelligste feesten zorgt. Vandaar “the city of smiles” en de nummer 2 plek wereldwijd voor het vieren van oud op nieuw. Suriname is een paradijs!

 

 

Wat maakt jou de perfecte Miss Tropical Beauties Suriname?

Mijn communicatieve vaardigheden, mijn vriendelijke mentaliteit, zachtaardigheid, mijn compassion, mijn doorzettingsvermogen, de positieve invloed die ik op mijn medemens heb, mijn zorgzaamheid, mijn liefde voor Suriname, mijn drive en mijn positiviteit maken mij de perfecte miss.

 

Mijn platform is (& waarom):

Mijn platform is het stimuleren van een nationalistisch gevoel. Naar mijn mening beseffen en waarderen wij Suriname niet voldoende. Ik zie de potentie en de schoonheid van het land en heb er heel veel liefde voor. Wij kunnen alvast beginnen met het schoonhouden van onze natuur en het milieu. Ik ben de mening toegedaan dat nationalisten hun land beter opbouwen, ontwikkelen, schoonhouden en besturen.

 

Wat is je boodschap aan Suriname in maximaal 2 zinnen?

Koester Suriname en ga hiermee gewaardeerd om, om onze ongerepte natuur te behouden!