Jahirah Lobles

Wie is Jahirah?

Jahirah is een welbespraakte en leergierige jonge dame van 25 jaar die van uitdagingen houdt.
Geboortedatum, -plaats, -land; 26/05/1991 te Paramaribo, Suriname

Vader: Charles Lobles

Moeder: Haidy Lobles

Broer/Zus: Donovan en Chivaro Lobles

Opleiding/Beroep: HBO- Toerisme tevens werkzaam binnen de toerisme sector.

Relatie: Ja

Waaraan besteed jij je vrije tijd?

Ik besteed mijn vrije tijd voornamelijk aan rond neuzen op social media en researchen naar leerrijke programma’s over mens, wetenschap, historie, geografie en cultuur.
Wat is het eerste dat mensen opvalt aan jou? (los van je uiterlijk)

Het eerste dat opvalt aan mij bij derden is dat ik een heel verlegen type ben.

 

Wat zijn je 3 beste vaardigheden/talenten?

Mijn 3 beste vaardighedeen zijn dat ik heel erg behulpzaam ben, goed weet tecommuniceren en altijd een luisterend oor heb voor degene die dat nodig heeft. Mijn talenten zijn schrijven, vertellen en dichten.
Hoe zouden je vrienden je beschrijven in 4 woorden?

Mijn vrienden beschrijven mij als lief, zorgzaam, eerlijk en sociaal.
Noem 3 dingen waar je het meest dankbaar voor bent.

3 dingen waarvoor ik het meest dankbaar ben is dat ik God in mijn leven heb die mij heeft gezegend met een geweldige familie in het bijzonder mijn lieve moeder die mij bij alles ondersteunt in het leven. En als laast dat ik deze fantastische once- in- a- lifetime opportunity heb gehad om deel te mogen nemen aan de Miss Tropical Beauties Suriname 2016 verkiezing.

Wat is je grootste passie?

Mijn grootste passie is outdoor adventure omdat ik me er erg prettig bij voel om in de natuur bezig tezijn.

 

Wat zijn je ambities?

Korte termijn: Mijn HBO- Toerisme opleiding afronden, mijn huidige talenten verder ontwinkelen en wil ik vanwege mijn studie ook nieuwe talen bijleren o.a frans, portugees en spaans.

Lange termijn: Op lang termijn streef ik ernaar om mijn eigen huis te hebben, in het huwelijksbootje te stappen, een gezin stichten, mijn eigen reis –en tour operating bureau opzetten en me verder ontwikkeling op mijn huidige studie gebied met name toerisme en leisure. Ook wil ik reizen naar mijn droom destinaties z.a Zuid-Afrika, Australië en Dubai.

 

Omschrijf Suriname in maximaal 5 zinnen.

Suriname is een heel uniek land waarbij mensen van verschillende rassen, bevolkingsgroepen en godsdiensten vreedzaam en gebroedelijk samen leven. Ook is Suriname het enige land in de wereld waarbij 90% van het totale land oppervlak bestaat uit tropisch regenwoud en verder is Suriname het land met de meeste zoetwater bronnen ter wereld.

 

Wat maakt jou de perfecte Miss Tropical Beauties Suriname?

Ik ben de nieuwe Miss Tropical Beauties Suriname omdat ik een sociaal bewogen jonge surinaamse vrouw met een hart op de juiste plaats waarnaar  een ieder binnen de samenleving kan opkijken. Middels deze titel zou ik mezelf willen inzetten om op sociaal gebied hulp te bieden aan de surinaamse samenleving.

 

Mijn platform is (& waarom):

Ik zou graag een platform willen kiezen waarbij ik wat zou willen betekenen voor een bepaalde groep vrouwen binnen onze samenleving; met name vrouwen die achtergesteld zijn of vanwege welke reden dan ook weinig of geen kans hebben gehad om zich te kunnen ontwikkelen op het gebied van educatie. Middels deze platform zou ik programma’s willen ontwikkelen (indien mogelijk in samenwerking met vrouwen organisaties) waarbij deze groep de kans krijgen om zich als nog te kunnen ontwikkelen zodat ze een goede positie krijgen binnen onze maatschappij.

 

Wat is je boodschap aan Suriname?

Mijn boodschap aan Suriname is dat als volk gezamelijk moeten bijdrage aan de ontwikkelingen van het land om ons land tot grotere hoogte tebrengen.