Jaleesa Pigot

Wie is Jaleesa Pigot?

Geboortedatum, -Plaats –Land: 15-07-1992,Paramaribo, Suriname

Vader: Humphrey Braumuller

Moeder: Lilian Pigot

Broer/Zus3 Zussen

Opleiding/Beroep: Alphamax Academy afgerond (VWO)
2 jaar de studie  Communictie aan de Hogeschool Rotterdam.
Public Relation Supervisor Paramaribo Princess

Relatie: Ja


Waaraan besteed jij je vrije tijd:

In mijn vrije tijd houd ik mezelf bezig met creatief schrijven, make-up turtorials of fashion shows bekijken of de sportschool bezoeken.

 

Hoe zouden je vrienden je beschrijven in 4 woorden?

Zorgzaam, loyaal, warm en creatief.

Creativiteit  gaat gepaard met nieuwe oplossingen bedenken. Als kind ben ik van nature creatief. Ik heb mij altijd extra ingezet bij het vak handen arbeid op school.
Naarmate ik ouder word merk ik dat ik mijn creativiteits-graad ontwikkel. Wanneer mijn vrienden met de handen in het haar zitten dan sta ik altijd voor ze klaar met een oplossing. Na het oplossen krijg ik als reactie’ kon ik hieraan niet denken’. Ik moet dan altijd lachen. Daarnaast ben ik goed in het stijlen van kleding. Van het geen wat opgegeven is maak ik met heel veel geduld iets origineels. Ook bij een van mijn andere passies n.l creatief schrijven komt mijn creativiteit goed tot uiting.

 

Noem 3 dingen waar je het meest dankbaar voor bent?

1.Goede gezondheid.
2. Familie
3.Mijn passie

Ik ben dankbaar dat ik gezond ben geboren. Ik dank God elke dag hiervoor. Het allerhoogste goed is niet vergelijkbaar met materiële rijkdom. Elke kerngezonde dag is een zegen.

Wat is je grootste passie:

Modelleren.

Modelleren is een van mijn grootste passies. Ik doe het om en bij al 4 jaar intensief. Wanneer ik de catwalk betreed of voor een camera poseer dan ben ik een andere Jaleesa. Ondanks de downs op mijn levenspad ben ik een gelukkig mens, maar tijdens een modeshow of een fotoshoot ben ik een onbeschrijfelijk gelukkig mens. Het is een geboren talent. Het begon allemaal toen ik de  opdracht  kreeg van boetiek Lili’s om een fotoshoot te doen. Na het zien van het resultaat na mijn eerste shoot vroeg ik me af als ik het daadwerkelijk was. Het leuke van modelleren is dat je zoveel verschillende expressies kan gebruiken. Je transformeert in een totaal ander mens.
Het is een geweldig gevoel. Ik was van plan om ermee te stoppen, maar het achtervolgt mij.
Een geboren talent is een mooie gift die je niet zomaar kan laten ontnemen. Dit talent is een van de mooiste geschenken die ik heb gehad.

Wat zijn je ambities?


Op kort termijn:

– Mijn Bachelor diploma behalen.
– Meer bekendheid geven aan ‘loveyourselfmovement’door een blog te beginnen.
– Deelnemen aan een internationale pageant
– Een taal aanleren die ik nog niet beheers.


Op lang termijn:

-Een fashion empire in Suriname.
Een van mijn doelen is om over 5 jaar mijn eigen Fashion school in Suriname op te richten. Fashion is een van continue ontwikkeling. Je krijgt als persoon de kans om echt jezelf te zijn.
Ik wil mij richten op het stijlen van kleding, visagie, catwalk en fotoshoots. Zowel praktisch als theoretisch. Als model is het noodzakelijk dat je kennis hebt van de mode achtergrond.

– Een internationale stylist worden als ook make-up artiest worden.
– Mijn eigen gezin hebben.

Omschrijf Suriname in maximaal 3 zinnen :

Suriname is een gezegend land met een smeltkroes van verschillende culturen, een tropisch klimaat waarvan meer dan 80%  bedekt is met tropisch regenwoud en een ongerepte natuur.
Tot op dit moment is Suriname gevrijwaard van natuurrampen. Een van de populairste redenen waarom Suriname bekend staat is om haar onvergetelijke owru yari viering.
Vergeleken met het buitenland is onze mode apart, omdat onze verschillende culturen mee worden genomen in diverse designs.

Wat maakt jou de perfecte Miss Tropical Beauties Suriname:

Een miss moet niet alleen mooi zijn van buiten maar ook van binnen. Dan is het weer eens zo cliché  maar anders is het niet. Als miss zal  je nieuwe uitdagingen aangaan, open staan voor zowel positieve als negatieve kritiek voor de groei, weten dat de taken niet altijd even leuk zullen zijn, weten wie je bent, doorzettings vermogen hebben, zelfverzekerd zijn, zelfliefde hebben, geduldig zijn en natuurlijk met een geweldige smile door het dagelijkse leven gaan. Boven genoemde eigenschappen komen overeen met mijn persoonlijkheid en vind deze belangrijke aspecten in mijn leven. Door middel van mijn platform wil ik een positieve bijdrage leveren aan Suriname. Het is een eer om als trotse Surinaamse vrouw  met de titel ‘Miss Tropical beauties Suriname 2016’ Suriname te vertegenwoordigen en positief op de kaart te plaatsen. Ik geloof in mezelf en ben ready om mijn droom waar te maken!

Mijn platform is:

Het inspireren van de jonge vrouw om zichzelf te accepteren en te waarderen. Ik vind dit belangrijk omdat zelfliefde het zaad is van succes. Als de acceptatie en zelfliefde als individu er niet is wordt het leven  alleen maar complexer. We moeten eens leren dat we niet perfect zijn en niet teveel op elkaar moeten letten. Iedereen is uniek op zijn of haar manier. We moeten geloof hebben in onszelf.
Momenteel ben ik begonnen met de ‘loveyourselfmovement’ op Facebook. Op deze manier wil ik vorm geven aan mijn platform.

 

 

Wat is je boodschap aan Suriname:

We kunnen elkaar liever ondersteunen en bemoedigen in plaatst van elkaar neer te halen. Toon de liefde aan ons geliefd Suriname door het milieu minder te vervuilen. Het begint bij jezelf.
We moeten ons land beter gaan waarderen en samen opbouwen.