Rochelle Afoedinie

Naam: Rochelle Juliënne Afoedinie

Geboorte datum: 10 juli 1992, Paramaribo-Suriname

Vader: André Afoedinie

Moeder: Clea Afoedinie- Adelaar

Broer/Zus: Ik ben zus van Melissa Afoedinie

Opleiding/ Beroep: Ik ben student aan de Anton de Kom Universiteit  van Suriname studie richting Public Administration

Relatie: Nee

 

 

Waaraan besteedt jij je vrije tijd?

In mijn vrije tijd houd ik me graag met kinderen bezig. Dit omdat ik van mening ben dat kinderen op zeer jonge leeftijd beïnvloedbaar zijn, maar ook van hun kan leren. Verder zijn lezen en kijken naar tv-series ook mijn hobby’s.

 

Wat is het eerste dat mensen opvalt aan jou? (los van je uiterlijk)

Velen zeggen vaak dat ik altijd hulpvaardig ben.

 

Wat zijn je drie beste vaardigheden/talenten?

  1. Zingen: ik luister graag naar gospel muziek, omdat ze vaak inspirerend zijn.
  2. Acteren: ik kan verschillende houdingen en rollen aannemen in elke situatie.
  3. Ik ben goed in het motiveren van anderen, omdat ik zelfs positief ingesteld ben en er geloof in heb dat er voor elk probleem en oplossing is.

 

Hoe zouden je vrienden je beschrijven in 4 woorden?

Aardig, behulpzaam, gezellig en eerlijk.

 

Noem drie dingen waar je dankbaar voor bent.

Ik ben dankbaar voor elke situatie die ik heb kunnen doorstaan, ongeacht de moeilijkheid graad. Verder dank ik een ieder die in mijn leven is en me positief beïnvloed hebben. Tenslotte bedank ik God voor het feit dat ik elke dag positief en met frisse moed de dag kan beginnen.

 

Wat is je grootste passie?

Mijn passie is om mensen onder elke omstandigheid te helpen, indien het in mijn vermogen ligt. Anderen hulp bieden, geeft mij een voldaan gevoel.

 

Wat zijn je ambities?

Kort termijn: mijn ambitie op kort termijn is dat ik mijn bachelor studie Public Administration afrond en op sport gebied flexibeler word.

Lang termijn: Op lang termijn wil ik mijn master studie hebben afgerond en een organisatie oprichten die zich voornamelijk bezig houdt met ondersteuning van kinderen uit volks buurten betreffende hun schoolwerk en stimuleren om te sporten. Dit in samenwerking met de desbetreffende ministeries en NGO’s die zich ook hiermee bezighouden.

 

Omschrijf Suriname in vijf zinnen.

Suriname is een land met een multiculturele -en raciale samenleving die elkaar accepteert en tolereert. Verder hebben wij een tropisch vochtig klimaat. Daarnaast zijn wij ook gezegend met een heel rijke flora en fauna. Ook zijn wij het enig land in Zuid-Amerika die de Nederlandse taal spreekt. Tenslotte dient vermeld te worden dat Suriname voor ongeveer 90 % uit bos bestaat en een belangrijke gezonde zuurstof leverancier is.

 

Wat maakt jou de perfecte Miss Tropical Beauties Suriname?

Zelfverzekerd  zijn, is één van de belangrijkste eigenschappen die een miss  moet bezitten en ben er van overtuigd dat ik deze eigenschap bezit. Verder wil ik een rolmodel voor jonge dames zijn, ongeacht hun ras,religie en culturele achtergrond.

 

Mijn platform is (en waarom):

Als platform zou ik kinderen uit voornamelijk volksbuurten willen ondersteunen met huiswerk begeleiding en stimuleren om te sporten.
Dit omdat is gebleken dat kinderen uit deze buurten vaak minder aandacht aan hun schoolwerk besteden, met als gevolg dat ze blijven zitten. Hierdoor hebben de scholen in deze buurten lagere overgangs- slagingspercentages.
Ik zou dan samen met vrijwilligers werken aan professionele huiswerk en sport begeleiding voor deze kinderen.

 

Wat is je boodschap aan Suriname in maximaal 2 zinnen?

Heb je land en medemens lief, want dit is de weg naar succes, eenheid en natievorming!