Sherain Troenoredjo

Wie is Sherain Troenoredjo?

Geboortedatum, -plaats,-land; 09 juli 1996, Paramaribo, Suriname

Vader: Alan

Moeder: Hilda

Zus: Sherice

Broer: Lucas

Opleiding: EP Meyer Lyceum

Relatie: Neen

 

Waaraan besteed jij je vrije tijd?

Mijn vrije tijd besteed ik voornamelijk aan kinderen en bejaarden. Mijn liefde voor deze lieve mensen is enorm groot. Ik vind het superleuk om  met kinderen  te knutselen, kinderverhaaltjes voor te lezen en om samen  met ze naar kinderfilmpjes te  kijken. Ik heb er altijd zin in om mijn nichtjes en neefjes naar zwemles te brengen of zelfs samen met hun in het water tegaan. Ook vind ik het leuk om een babbeltje te maken  met bejaarden, om  ze te voeden  en gezellig een wandeling te maken. Ze kunnen me altijd opvrolijken vooral als ik een minder prettige dag achter de rug heb. They lighten up my day! Ik kijk ook graag naar Hair and Makeup tutorials.

 

Wat is het eerste dat mensen opvalt aan jou?

Het eerste dat mensen opvalt aan mij is dat ik een heel verlegen persoon ben.

 

Wat zijn jouw 3 beste vaardigheden/ talenten?

●Ik kan me gauw aanpassen aan de omgeving en met een ieder optrekken, ongeacht je  leeftijd,  ras,huidskleur of geloof.
● Creatief bezig zijn dus knutselen, voorbeeld met gekleurd vouwpapier verschillende soorten envelopjes maken.
●Modelleren en turnen

 

Hoe zouden je vrienden je beschrijven  in 4 woorden?

Lief, behulpzaam, verlegen, durf

 

Noem 3 dingen waar je het meest dankbaar voor bent.

– Mijn familie die altijd voor me klaarstaat en  me de volle ondersteuning geeft
– Mijn beste vriendin Charelle Tjon A Loi
– De TBS organisatie die me de kans heeft gegeven om mee te doen aan de 2016 verkiezing

 

Wat is je grootste passie?

Mijn grootste passie is modelleren. Ik vind fotoshoots en fashionshows heel erg leuk. Het is voor mij elke keer weer een nieuwe uitdaging. Gelukkig heb ik mijn lengte en slank postuur meegenomen en past om die reden nog bij me.

 

Wat zijn je ambities?
Korte termijn: Mijn studie met succes afronden en mijn vwo diploma behalen. Verder een zelfstandige jonge dame zijn. Mijn modellen vaardigheden  tonen aan de samenleving en meedoen aan een internationale pageant.

Lange termijn: Over ongeveer vijf tot tien jaartjes wil ik de manager zijn van mijn eigen kinderdagopvang. Voor mij is het belangrijk dat kinderen opgroeien in een kindvriendelijk, liefdevol en gezond milieu. En dat zij zich zo op een speelse manier verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast wil ik ook sociale projecten doen voor weeskinderen. Het kan zijn in de vorm van donaties, voeding, kleding, speelgoed en schoolbenodigdheden. Ik wil de vrouw zijn die naar andere mensen omkijkt en wil graag helpen waar ik kan. In het bijzonder de minderbedeelden.

 

Omschrijf Suriname in maximaal 5 zinnen

Suriname is een land met veel natuurschoon zoals  watervallen en stroomversnellingen. Het grootste deel van Su bestaat uit het tropisch regenwoud. In de historische binnenstad  treffen we de monumentale gebouwen aan. Uniek is de moskee van de Islam die in vrede naast de synagoge van de Joden  staat. Als je van lekker en gevarieerd eten houdt, is Suriname de juiste plek. Zij heeft een rijke keuken met overheerlijke gerechten van de verschillende etnische groepen die vredig met mekaar leven. Voor de jaarwisseling moet je zeker in Switie Sranan Kondre zijn!

 

Wat maakt jou de perfecte Miss Tropical Beauties Suriname?

Ik ben de nieuwe Miss Tropical Beauties Suriname omdat ik zeker van ben dat een miss niet alleen mooi en perfect is, maar dat haar innerlijke schoonheid zeer belangrijk is. Zij heeft een goed hart en is altijd bereid haar medemens te helpen in welke vorm dan ook. Vriendelijkheid, doorzettingsvermogen, geduld, behulpzaam, meevoelend, zelfverzekerd en een positieve uitstraling zijn ook van essentieel  belang. Een mooie glimlach mag natuurlijk niet ontbreken. Vooral een voorbeeldfiguur zijn naar de jongeren toe en haar kennis zoveel mogelijk overdragen. Dit zijn de eigenschappen die bij me passen en die ik verder aan het ontwikkelen ben. Ik doe mee aan deze verkiezing omdat ik sinds jong af er van droomde om  mee te doen en omdat ik Suriname internationaal wil vertegenwoordigen. Ik wil de samenleving en de wereld laten zien wat ik kan en andere jonge dames inspireren om niet op te geven in iets dat zij heel graag willen bereiken of waar ze  ooitvan gedroomd hebben. Ook verlegen en teruggetrokken  meisjes zoals ik  kunnen meedoen aan een missverkiezing. En als je een doel voor ogen hebt, zet je volledig in en heb die durf en zelfverzekerdheid. Het maakt niet uit hoelang je erover zal doen!

 

Mijn platform is (&waarom)

Ik wil mijn aandacht vestigen op weeskinderen of kinderen met een beperking. Omdat ik vind dat deze kinderen speciaal zijn op hun eigen manier. En ook omdat ze veel liefde en aandacht nodig hebben. Ik wil ze echt het gevoel geven dat ze bijzonder zijn. Dit wil ik doen door middel van sportdagen, knutseldagen en uitstapjes te organiseren.

 

Wat is je boodschap aan Suriname?

Mijn boodschap naar de samenleving toe is dat elke Surinamer zijn best moet doen om ons geliefd land Suriname vooruit te brengen. Het zou fijn zijn als iedereen een handje meehelpt om het milieu schoon te houden, zodat wij er allemaal trots op kunnen zijn!